Antieke hoekkast

De herkomst van deze hoekkast is onbekend, ik heb ‘m gekocht van mensen bij wie hij heel erg in de weg stond. ‘Hij is heel, heel oud!’ Hoe oud precies, of waar de kast vandaan komt, dat wisten ze niet meer. Maar leeftijd, dat heeft de kast zeker. Ik heb de buitenkant kaal gestuurd en gebeitst, de binnenkant heb ik wit gelakt. Er missen kleine stukjes sierkaderwerk en ook zijn er aardig wat beschadigingen aan binnen en buitenkant. Een echte ruwe bolster… met blanke pit!

Qua stijl komt de kast overeen met Georgische tijd (19e eeuw) in Groot Brittannië. De vorm, de gekerfde planken, de versieringen, de (gehavende) achterkant en het voorkader. Het enige wat er afwijkt is een deurtje. Mijn inschatting is dat de kast is (na) gemaakt door een (beginnend? amateur?) meubelmaker. De vorm, de symmetrie, de vele restauraties, de stevigheid en stabiliteit: een juweeltje. Hopelijk dat deze kast in gerestaureerde staat weer kan pronken. We hebben foto’s gemaakt in de neutrale ruimte, maar ook in een woonkamer setting om te laten zien hoe prachtig de kast is!

Gezien de staat vind ik het bepalen van een prijs moeilijk. Ik publiceer de kast voor deze prijs maar ik nodig een ieder uit om een bod te doen.

80€

2 gedachten over “Antieke hoekkast

    1. Hoi Liesbeth, wat een lief berichtje. Ja je bent heel handig he, dat weet ik van Karin. Je hebt al veel dingen voor haar gemaakt! Liefs! Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *